În regiunile Kunene și Omusati din Namibia de Nord, se află oamenii semi-nomazi ai triburilor Ovahimba și Ovazimba. Nord-vestul este un colț îndepărtat al țării pe care puțini turiști îl vizitează, lăsându-l relativ neexplorat și perfect pentru călătorul aventuros.
Această regiune are o densitate a populației de o singură persoană la fiecare doi kilometri pătrați. Femeile se angajează în activități zilnice de muls de vaci, având grijă de copii în timp ce bărbații merg la vânătoare, uneori plecând pentru perioade lungi de timp.
Cu o populație de peste 50.000 de oameni, Himba este un popor poligam în care fetele Himba sunt căsătorite cu parteneri de sex masculin selectați de părinții lor odată ce ajung la pubertate.
Majoritatea culturilor lor au fost susținute în ciuda influenței și agitației occidentale. Printre acestea se numără tradiția „Omul este primul”. Femeia are puține sau deloc păreri în luarea deciziilor. Supunerea la cerințele soțului ei este pe primul loc.
„Când un vizitator vine să bată, un bărbat își arată aprobarea și plăcerea de a-și vedea oaspetele oferindu-i tratamentul Okujepisa Omukazendu – soția este dată oaspetelui său să petreacă noaptea în timp ce soțul doarme într-o altă cameră. În cazul în care nu există o cameră disponibilă, soțul ei va dormi afară”, potrivit The Guardian.
Acest lucru, aparent, reduce gelozia și favorizează relațiile.
O altă tradiție care a trecut testul timpului este regula „scăldatului este interzis”. În loc să-și facă baie, femeile fac o baie de fum și aplică rășini aromate pe piele. De asemenea, sunt ghidați de credința că culoarea roșie înseamnă „Pământ și sânge”. Pielea lor roșie este unul dintre lucrurile care le fac extrem de unice. Culoarea roșie provine din pasta de otjize (o combinație de grăsime de unt, exfoliant omuzumba și ocru) și funcția sa este de a-și proteja pielea de soarele dur al deșertului și de mușcăturile de insecte.
Foto: Wikipedia