Este adevărat că în Franța te poți căsători cu o persoană decedată?

14.10.2018
Este adevărat că în Franța te poți căsători cu o persoană decedată?

Legile sunt pentru toată lumea și variază de la un stat la altul. Francezii ar putea intra lesne în topul mondial cu una dintre cele mai ciudate legi din lume: în Franța este permisă căsătoria cu o persoană decedată. E drept, în anumite condiții.

În Hexagon, există o lege potrivit căreia oricine se poate căsători cu o persoană decedată în anumite condiții. Codul Civil francez îi dă dreptul șefului statului să autorizeze căsătoria postumă în cazuri extrem de rare. Articolul 171 din Codul Civil francez permite președintelui Republicii Franceze să autorizeze căsătoria postumă când unul dintre viitorii soți a murit înaintea ceremoniei, dar după depunerea documentelor care certifica fără dubii consimțământul amândurora.

Băiatul, crescut fetiță! Care a fost cel mai șocant experiment psihologic din toate timpurile?

Primul caz de căsătorie cu o persoană decedată a fost cel al unei tinere însărcinate, al cărei logodnic murise în catastrofa de la barajul Malpasset, în anul 1959. Atunci, 423 de oameni (135 dintre victime aveau sub 15 ani) au murit după ce s-a rupt barajul Malpasset. Căsătoria a fost permisă de președintele Franței de la acea vreme, Charles de Gaulle.

E adevărat că eschimoșii se sărută cu nasurile?

Altfel, ultimul caz de căsătorie între un viu și un mort a avut loc în anul 2008. Atunci, un pictor în vârstă de 68 de ani s-a căsătorit cu fosta sa parteneră de viață, moartă deja de 4 ani. Jean-Louis Ronzier și partenera sa, Martine Cazenave au fost mirii într-o ceremonie ce a ținut primele pagini ale ziarelor din întreaga lume.

„Îi promisesem ca ne căsătorim și țin la această promisiune. Douazeci de ani de viata împreună nu se uită deloc ușor. Pot să spun că vorbesc în continuare cu ea și îi povestesc tot ceea ce fac”, spunea la acea vreme pictorul.

Cine a inventat sărutul franțuzesc? Să fie francezii?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot