Este adevărat că orașul Salzburg a fost distrus în întregime în 1818?
Salzburg este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Situat în Austria, acesta este cel de-al patrulea ca mărime din această țară. Arhitectura sa barocă este renumită pe tot globul, fapt pentru care a fost înscris în patrimoniul UNESCO, în 1997. Potrivit ultimului recensământ, în localitate trăiesc aproximativ 150.000 de oameni.
Orașul Salzburg, distrus în întregime
Viața în această zonă a Austriei este una liniștită, unde oamenii respectă regulile și ajută la dezvoltarea orașului. Din păcate, lucrurile nu au stat tot timpul așa, zona trecând, de-a lungul istoriei, prin mai multe domnii, mai mult sau mai puțin benefice.
Orașul Salzburg se dezvoltă foarte mult, în secolul al VIII-lea, în timpul lui Carol cel Mare, când devine capitala domnitorilor bavarezi. În această perioadă a fost înființată Arhidieceza de Salzburg, cu o bază materială solidă. Anii trec și lucrurile prind contur, iar în anul 1077 se pun primele cărămizi la construirea fortăreței de la Salzburg, Festung Hohensalzburg. În anul 1622 a fost înființată Universitatea din Salzburg.
Aspectul baroc al orașului ia naștere în secolul al XVII-lea, când arhiepiscopii Wolf Dietrich von Raitenau, Markus Sittikus von Hohenems și Paris Lodron pun în aplicare concepția ahitecturală a lui Wolf Dietrich. Ulterior, Salzburg trece în administrația Austriei în anul 1816. Din păcate, 2 ani mai târziu un incendiu imens distruge în întregime orașul nou. Bilanțul a fost tragic: mii de oameni au murit și mii de case au ars în doar câteva ore.
Cu toate acestea, spiritului bavarez s-a văzut în anii care au urmat, când au reușit să reconstruiască orașul, aducându-l la stadiul la care este în prezent.
Curiozități despre Austria
- Peisajul Austriei este extrem de muntos și doar 32% din suprafața țării se află sub 500 m altitudine.
- Austria este una dintre puținele țări care nu susține dezvoltarea energiilor nucleare.
- Grădina zoologică Tiergarten Schönbrunn este cea mai veche din lume, fiind deschisă pe 31 iulie 1752.
- Tot în această țară se găsește cel mai vechi restaurant din Europa numit Stiftskeller al Sfântului Petru. Acesta este situat în Salzburg, are 11 săli de mese distincte, cu cea mai recentă datând din secolul al XVII-lea.
- Austria este locul de naștere al valsului, o formă de dans frumoasă și grațioasă.
Foto: Wikipedia.ro