În fiecare zi, medicul specialist îndrumă oamenii să aibă 3 mese. Din păcate, obiceiurile ne fac să depășim îndemnurile specialiștilor. Mesele târzii și mai ales cele de tip fast-food au devenit o obișnuință, iar acest lucru se vede în nivelul ridicat de obezitate în cele mai multe dintre țările dezvoltate. Însă cum ar trebui mâncarea savurată, fierbinte sau rece?
Lumea modernă este despre mișcare permanentă. Acest lucru a transformat omul care petrecea mult timp în bucătărie, într-un om care se complace cu o mâncare stradală caldă. Viața între birou și casă și alte ocupații înseamnă un stil alimentar nesănătos pentru cei mai mulți dintre noi.
Astfel că ajungem chiar să mâncam și rece pentru a termina mai repede munca. Câțiva experți în nutriție explică de ce este indicat să luăm o pauză și să ne bucurăm de mâncarea caldă.
Sistemele digestive sunt sensibile la alimentele și lichidele consumate. Temperatura corpului este constantă la 37 de grade. Astfel că orice alimentele consumate reci, trimit șocuri sistemului digestiv, iar descompunerea lor se face mai greu și ineficient. Chiar dacă durează mai mult să mănânci cald, ajuți organismul să digere mai repede.
Într-o lume care se află într-o continuă schimbare, virușii evoluează și ei. Astfel că, alergiile au devenit din ce în ce mai frecvente, iar cele mai populare sunt la alimente care includ lapte sau ouă. Conform specialiștilor, mai mulți dintre oameni cu aceste alergii, sunt toleranți cu aceste alimente când sunt gătite în diverse mâncăruri fierbinți.
Deși mesele sunt indicate a fi calde, există totuși un timp în care ar trebui să așteptăm să se răcească puțin mâncarea. Conform studiilor, mâncarea este prea fierbinte în momentul în care temperatura ei trece de 60 de grade.
Astfel că, aceste temperaturi pot provoca arsuri grave asupra țesuturilor moi din gura, din gât și chiar stomac. Acest lucru trebuie să ne specie, având în vedere că dinții au fost supuși dezintegrării la atingerea a 500 grade Celsius.
Foto: Depositphotos.com