Există un animal care se reproduce de la distanță?
Cine ar fi crezut că sexul la distanță nu a fost inventat de oameni. În mod ciudat, în lumea animalelor se vorbește despre un exemplar care se poate reproduce de la distanță. Este acest lucru posibil?
Masculul carcatiței argonaut este, probabil, cel mai interesant mascul de pe Terra. De ce? Acesta are capacitatea de a se împerechea de la distanță.
Chiar dacă masculii caracatiței argonaut sunt de cinci ori mai mici decât femelele aceștia compensează cu brio la capitolul împerechere. Masculii, posesori a 8 brațe, au în dotare un penis detașabil care se desprinde de corp. Penisul este capabil să găsească femela cu ajutorul feromonilor din apă, se ataşează de corpul ei şi depoziteză sperma.
Care sunt singurele animale care nu se pot îmbolnăvi de cancer?
Cu alte cuvinte, atunci când o femelă se află în apropierea masculului, acesta din urmă nici nu se mai obosește s-o curteze. Pur și simplu își detașează organul sexual care începe reproducerea de la distanță.
De fapt, penisul este un tentacul plin cu spermă, numit „hectocotylus” de către oamenii de știință.
Curiozități despre caracatițe:
- Creierul caracatițelor este compus din aprox. 500 de milioane de neuroni, semn că sunt animale foarte inteligente;
- Caracatițele au trei inimi. Două dintre acestea se ocupă de transportarea sângelui spre branhii, iar cealaltă inimă pompează sângele în întreg corpul;
- Conform specialiștilor, toate caractițele sunt veninoase, dar nu toate au o cantitate suficientă de venin încât să omoare un om;
- Corpul caracatitei își modifica cu mare usurință forma. Singura porțiune solidă este „craniul”. Astfel, dacă o caracatiță are loc pentru a-și introduce craniul printr-un loc, atunci își poate duce corpul în întregime;
- Cerneala produsă de caracatițte poate avea trei culori: roșie, neagră sau maro. Rolul acestei substanțe este de a dezorienta vizual prădătorul.