Frica clienților. Sunt cazuri în care chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncare?

30.05.2022
Frica clienților. Sunt cazuri în care chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncare?

În ultimii ani, în România, au apărut foarte multe restaurante, fiecare cu specificul lui. Mâncarea oferită este una gustoasă, iar servirea de multe ori ireproșabilă. Cu toate acestea, sunt și cazuri în care apar mici incidente, iar unul dintre ele ar fi scuipatul în mâncarea clientului. Care sunt șansele să se întâmple acest lucru?

Foarte mulți oameni sunt convinși că, la restaurante, chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncarea clienților, mai ales dacă există un conflict în prealabil. Mulți dintre clienți nu au văzut cu ochii lor această practică, însă au auzit despre acest lucru de la prieteni, rude sau cunoștințe. Pe rețelele de socializare circulă tot felul de fotografii cu astfel de întâmplări, iar unii care au lucrat în această industrie au mărturisit că au fost martori la astfel de practici.

Există o mulțime de bucătari, în tot felul de restaurante, care fac asta…, a povestit o femeie care a lucrat într-un restaurant, pe o reţea de socializare.

Scuipă sau nu chelnerii ori bucătarii în mâncarea clienților?

Cazul femeii, care a relatat întâmplarea la care a fost martoră, este unul izolat, însă ea a povestit și întâmplarea a făcut valuri în mediul online. Adevărul este că majoritatea știrilor despre incidentele dezgustătoare, de la restaurante, se bazează pe informații anecdotice. Povești spuse despre experiențe singulare. Astfel de experiențe sunt ușor de amintit și devin reprezentative pentru experiența cuiva la restaurante, în general.

Așadar, este ușor de generalizat atunci când o persoană care a lucrat în mai multe restaurante și a văzut un incident izolat să afirme că peste tot este așa. Lucrurile sunt departe de adevăr, iar omul tinde să rețină mai mult evenimentele șocante, ci nu normalitatea de zi cu zi.

Unele dintre aceste evenimente nefericite sunt ajutate de numeroasele cărți senzaționale, care își propun să expună partea de jos a industriei restaurantelor. Oamenii sunt mai interesați de rufele murdare, chiar dacă sunt raportate de persoane lipsite de expertiză, decât de fapte și statistici banale și plictisitoare.

Pentru fiecare persoană care va raporta că a fost martoră la o astfel de întâmplare, în timp ce lucra într-un restaurant, va exista o alta care va susține că nu a văzut pe nimeni scuipând în mâncare, în toți anii petrecuți în industrie. De fapt, sunt mult mai mulți oameni care nu au văzut vreo neregulă decât sunt cei care vă vor spune că au văzut cum se scuipă în mâncare.

Așadar, sunt cazuri izolate unde, într-adevăr, chelnerii s-au bucătarii scuipă în mâncarea clienților, însă acest lucru nu poate fi generalizat la întreaga industrie. Așa cum spune o vorbă „clientul nostru stăpânul nostru”, restaurantele își respectă consumatorii, fiindcă îi pot pierde altfel și pot da faliment.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot