Jocuri pe care să le joci cu copilul tău în casă în timpul pandemiei de coronavirus

21.03.2020
Jocuri pe care să le joci cu copilul tău în casă în timpul pandemiei de coronavirus

Cum pandemia de coronavirus îşi face tot mai simţită prezenţa, oamenii sunt rugaţi insistent să rămână în case, pentru a limita riscul de infectare la o scară mai largă.

Acum că părinţii trebuie să stea cât mai mult în casă alaturi de copiii lor, de cele mai multe ori le este dificil să găsească activităţi distractive şi educative care să fie şi în interesul celor mici.  Aşadar, urmatoarea listă conţine cele mai distractie şi populare idei de jocuri de jucat în  interior.

Puzzle-urile, cele mai vechi şi mai apreciate jocuri

Puzzle-urile sunt unele dintre cele mai vechi dar şi mai apreciate jocuri pentru copii. Se găsesc în mii de modele diferite, stimulează spiritul de observaţie al copilului, antrenează răbdarea şi vederea de ansamblu. Completarea unui puzzle ţine copiii ocupaţi ore bune, ca la sfârşit să se bucure de rezultatul obţinut.

LEGO, cel mai popular joc de construcţie

Jocurile de contrucţie LEGO pot ocupa ore bune de distracţie şi concentrare. Jocurile LEGO pun la încercare gândirea celui mic şi puterea de concentrare. Jucăriile LEGO se găsesc într-o multitudine de variante, de la ferme, secţii de poliţie şi până la castele şi unităţi militare.

Activity, jocul perfect pentru familie

Jocul Activity este un joc creativ şi de comunicare care implică mimă, desen şi descriere verbală. Activity este un joc distractiv unde jucătorii îşi pun în evidenţă personalitatea, îndemânarea şi capacităţile artistice  iar toată lumea va râde cu lacrimi la sfârşit. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte sau expresii, astfel încât să înainteze pe traseul jocului.

Spânzurătoarea

Spânzurătoarea este un joc pe hârtie care se joacă în doi, unde unul dintre jucători se gândeşte la un cuvânt şi celălalt încearcă să-l ghicească pe litere.

Cuvântul ce trebuie ghicit este reprezentat de un șir de linii, fiecare linie reprezentând o literă a cuvântului. Dacă jucătorul care ghicește sugerează o literă ce se află în cuvânt, celălalt jucător o completează în toate pozițiile unde aceasta apare. Dacă litera nu se află în cuvânt, celălalt jucător desenează un element din diagrama „spânzurătoarea”.

Jocul se încheie atunci când:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot