Iarna ne petrecem foarte mult timp în case. Acest lucru vine la pachet cu prețul ridicat al facturilor la energie electrică și la gaze. Indiferent de modalitatea de încălzire cu care este dotată locuința dumneavoastră, există un secret care face ca temperatura să rămână ridicată în interiorul casei pentru o perioadă mai lungă de timp. Site-ul shtiu.ro vă explică cum trebuie reglat termopanul pe durata iernii.
Geamurile termopan sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și pot avea o durată de viață până la 25 de ani. Puțini sunt cei care știu că tâmplăria de tip termopan are două moduri de reglare în funcție de anotimp: vară și iarnă. Așadar, reglat în regimul de iarnă, geamul de tip termopan păstrează mai mult timp aerul cald în interior. Regimul de vară implică ca cerceveaua să fie mai puțin strânsă, permițând libera circulație a fluxurilor de aer.
La montarea termopanelor, de obicei, meșterii lasă gemurile într-o poziție neutră pentru ca geamurile să fie eficiente pe toată durata anului.
O tâmplărie din PVC este foarte bună atunci când vine vorba de izolarea termică și fonică, asigurând economisirea energiei. Cu toate acestea, dacă materialele nu sunt de calitate, în timp apare inevitabil degradarea și uzura. Geamurile termopan sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și pot avea o durată de viață până la 25 de ani, însă dacă nu se mai închid etanș atunci se poate pierde foarte ușor căldură.
Spre deosebire de tâmplăria din PVC, cea din aluminiu oferă o izolare termică mai bună și o economisire energetică mai mare. Aceasta este perfectă pentru zonele exterioare ale locuinței, iar instalarea și întreținerea poate fi efectuată doar de cunoscători, iar în felul acesta costurile sunt mai ridicate.
Tâmplăria din lemn stratificat are o calitate inferioară, deoarece acesta se poate degrada mai ușor în timp ca urmare a expunerii la condiții umede și soare.
Foto: shtiu.ro