Cine nu a mâncat măcar o dată o salată Caesar sau nu a văzut numele acesteia scris într-un meniu la un restaurant? Ei bine, contrar așteptărilor, numele salatei, deși e de origine italiană, nu vine de la împăratul roman Gaius Iulius Caesar.
Cel care a dat numele salatei este Caesar Cardini, un celebru bucătar italian care a emigrat în Statele Unite după Primul Război Mondial. În ciuda faptului că deținea o casă în San Diego, familia Cardini a deschis un restaurant în Tijuana, Mexic.
Cum a luat naștere salata Caesar?
Conform fiicei lui Caesar, pe data de 4 iulie 1924, bucătarul Caesar nu a primit proviziile pe care le aștepta. Pentru că avea mulți clienți în restaurant și voia să profite de prezența lor, Caesar Cardini a făcut o salată cu ingredientele rămase.
O altă poveste despre originea salatei Caesar a fost spusă de Paul Maggiora, un fost partener al italianului. Se pare că după o noapte de beție, mai mulți soldați din aviație au ratat micul dejun și s-au prezentat la restaurantul italianului, care le-a făcut o salată denumită inițial „Aviator’s Salad” („Salata aviatorilor”). Preparatul s-a bucurat de un real succes și a fost botezată ulterior „Salata Caesar”. Se spune că primele salate Caesar au fost servite cu mâna, întrucât bucătarul a aranjat frunzele verzi în așa fel încât să nu fie nevoie de o furculiță.
Indiferent de originea adevărată a rețetei, este clar că acest tip inedit de salată a făcut din restaurantul lui Cardini un loc popular în toată America.
Cum se prepară salata Caesar orginială?
Pentru a prepara salata este nevoie de următoarele ingrediente: 7 frunze de salată romană, 5 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de muștar Dijos, 1 lingură de oțet din vin, 1 gălbenuș de ou, 2 linguri de anșoa în ulei, 8 linguri de parmezan ras, 1 pumn de crutoane, 2 căței de usturoi, 1 lingură de suc de lămâie, 3 picături de sos Worchestershire, sare și piper.
În anul 2021, Turcia a început lucrările la un canal navigabil paralel cu strâmtoarea Bosfor. Canalul va avea o lungime de 45 de km și va transforma o parte din Istanbul într-o insulă. Ideea... citește tot
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot