Prințesa Qajar a Persiei a fost, din punct de vedere intelectual, mult peste vremurile în care a trăit. Frumusețea ei a fost aparte, stabilind noi standarde în domeniu. Trebuie specificat de la bun început că prințesa, nu are nimic nicio legătură cu Imperiul Persan, care a fost unul dintre cele mai mari imperii din istoria omenirii, întinzându-se pe teritoriul țărilor de azi Iran, Afghanistan, Tadjikistan, Pakistan și o parte a Indiei de nord cu mult timp înainte ca aceasta să se fi născut.
Prințesa Qajar a Persiei, Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh pe numele ei real, a redefinit standardele frumuseții de la acea vreme. Când se vorbește despre familii regale și, în special, despre prințese, toată lumea se așteaptă la rafinament, grație și o frumusețe deplină. Talia minusculă, tenul de porțelan, pielea fină, ochii mari și buzele pline, toate aceste detalii le transformau într-un adevărat exemplu pentru alte femei.
Prințesa Qajar a Persiei era opusul acestor calități și a redefinit ce înseamnă frumusețea, după propriile standarde. Femeia nu avea o siluetă trasă prin inel și nici nu purta un corset care să îi subțieze talia. Ba mai mult, era destul de grăsuță și avea sprâncenele groase fără o formă conturată, însă lucrul care ieșea cel mai bine în evidență era faptul că avea o mustață destul de proeminentă.
Prinţesa Qajar a fost fiica lui Naser al-Din Shah Qajar (1831-1896), care a fost conducătorul Iranului în perioada 1848-1896. Surprinzător sau nu, prințesa Qajar a Persiei (1855-1905) a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă. Potrivit datelor istorice, acesta a luptat pentru drepturile doamnelor și domnișoarelor, dorind eliminarea hijabului, vălul islamic pe care femeile sunt obligate să îl poarte. În decursul vieții, prințesa a fost aplecată spre zona intelectuală, fiind scriitoare și pictoriță.
Există o legendă în jurul prințesei care susține că 13 bărbați s-au sinucis din cauza ei, fiind fermecați de frumusețea acesteia. Trebuie specificat că prințesa Qajar a Persiei s-a căsătorit de la 10 ani, astfel că, ipoteza cu sinuciderile nu prea stă în picioare.
Foto: YouTube