Un ou conține o varietate de factori nutritivi care sunt asimilați ușor de organism. Acesta se poate consuma fiert sau făcut omletă. Însă ce înseamnă mai exact un ou poșat? Cum se prepară?
Ouăle sunt considerate alimente minune, în special datorită a două substanțe numite „colina” şi „inozitolul”, care ajută la funcţionarea sistemului nervos şi a creierului. Specialiștii în sănătate susțin că omul poate consuma câte ouă dorește într-o zi, însă doar dacă are o dietă sănătoasă şi echilibrată (fără grăsimi saturate).
Ouăle fierte sau ouăle poșate sunt cele în apă încălzită la o temperatură ușor sub punctul de fierbere. Există mai multe metode de a le găti. Oul poate fi păstrat în coajă și introdus în apă încălzită. Apa trebuie să fie doar ușor în fierbere în timp ce oul este gătit.
O altă modalitate este ca oul să fie spart și aruncat în apa caldă pentru a fierbe fără a fi ținut în coajă. Pentru ca albușul să rămână ferm, se adaugă în apă puțin oțet, suc de lămâie sau sare. Oțetul și sarea pot fi, de asemenea, adăugate împreună în apă. De asemenea, pentru se poate pune oul într-o tigaie sau vas de poșat ouă, înconjurat de apă sub sau în jurul vasului.
În România, mulți oameni spun la ouă poșate „ouă ochiuri”. Cu toate acestea, mulți dintre noi, pregătim ouăle ochiuri în ulei, însă potrivit site-ului Rețete Practice, acestea se pot prepara respectând următorii pași:
Poftă mare!
Specialiștii în sănătate nu recomandă consumul de ouă seara, fiindcă se digeră mai greu. Cu toate acestea, ele pot fi consumate la ore târzii doar dacă sunt mâncate cu minim 2 ore înainte de a te culca. Așadar, ouăle sunt sănătoase dacă sunt consumate cum trebuie și nu asociate cu brânză sau bacon.
Foto: Depositphotos.com