Pe ce mână se poartă inelul de logodnă? Cum se poartă în lume?

25.01.2021
Pe ce mână se poartă inelul de logodnă? Cum se poartă în lume?

Inelul de logodnă este o parte a tradițiilor de nuntă de sute de ani. A devenit simbol al promisiunii, devotamentului și al iubirii veșnice. Dar pe ce mână și pe ce deget ar trebui purtat inelul de logodnă și cum se poartă în întreaga lume?

În multe țări occidentale, tradiția de a purta un inel de logodnă pe al patrulea deget pe mâna stângă poate fi încă de pe vremea Egiptului Antic. Ei credeau că acest deget avea o venă care se îndrepta direct spre inimă, Vena Amoris, adică „venă dragostei”.

Cu inima în centrul emoțiilor, s-a crezut că acesta este cel mai bun deget pe care se poate purta inelul de logodnă. Este pentru a arăta tuturor simbolul dragostei și a faptului că inima tinerei a fost revendicată de cineva.

Pe ce mână se poartă inelul de logodnă?

Purtarea inelului de logodnă pe mâna stângă nu este o tradiție globală. În Rusia, Germania, Norvegia și India, inelele de logodnă sunt purtate pe mâna dreaptă. Aceasta derivă din „sinistram”, în latină, care înseamnă „sinistru”. Prin urmare, mâna stângă a fost considerată nepotrivită.

În Suedia și Chile, nu doar viitoarele mirese primesc inele de logodnă, ci și bărbații. În Chile, acestea sunt purtate pe mâna dreaptă până la căsătorie, când sunt schimbate pe stânga.

Nu doar inelele de logodnă se oferă ca semn al unei viitoare ceremonii de nuntă. În mod tradițional în China, se oferă bani și alte bunuri în loc de inele de logodnă. În nordul Kenyei, războinicii Samburu poartă margele ornamentate la gât, cu anumite culori folosite pentru a indica logodna.

Ce simbolizează inelul de logodnă?

Inelul de logodnă simbolizează o promisiune de căsătorie, iar ceremonia de nuntă solidifică această promisiune. Fără început sau sfârșit, cercul verighetei este considerat un simbol al eternității și al dăruirii unui parteneriat pe viață.

În culturile occidentale, în mod tradițional verighetele sunt oferite în timpul ceremoniei de nuntă și se pun pe degetul inelar de la mâna stângă. Chiar înainte de oficializarea cununiei religioase, inelul de logodnă este schimbat pe mâna dreaptă, astfel încât verigheta să poată fi așezată pe mâna stângă, pentru a fi purtată cel mai aproape de inimă. După ceremonie, inelul de logodnă se poate pune înapoi pe stânga lângă verighetă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot