Ce tatuaje aveau Churchill și Stalin? Dar țarul Nicolai al II-lea?

03.05.2023
Ce tatuaje aveau Churchill și Stalin? Dar țarul Nicolai al II-lea?

Tatuajele reprezintă o formă de artă, practicată pe pielea umană încă din cele mai vechi timpuri. Această tip de expresie a caracterului personal sau a dorințelor, mai mult sau mai puțin ascunse, a fascinat, de-a lungul timpului, foarte multe personaje istorice care și-au făcut un astfel de desen pe piele. Un semn distinctiv care să-i reprezinte.

Ce personaje istorice au avut tatuaje?

În societatea s-a creat ideea că tatuajele reprezintă un apanaj al băieților răi sau al persoanelor nonconformiste. Cu toate acestea, mari personalități ale istoriei au ales să își pună un desen pe piele. Simbolistica acestora a variat în funcție de caracterul fiecăruia.

Nicolae al II-lea, ultimul împărat al Rusiei înainte de instaurarea regimului comunist de factură bolșevică, avea pe antebrațul drept tatuat un dragon uriaș, care se întindea de la cot până la încheietura mâinii. Foarte puține persoane știau de acest desen pe piele al țarului, având în vedere că în toate ieșirile publice acesta avea o ținută impecabilă și purta, de cele mai multe ori, mânecă lungă.

Nicolae al II-lea a ajuns pe tronul Rusiei, la vârsta de 26 de ani, după ce tatăl său a decedat brusc. Înainte de acest eveniment el a întreprins o vizită în Japonia unde, în mod surprinzător, cineva a încercat să îl asasineze însă fără succes. Astfel că a decis să își amintească de întâmplare desenându-și un dragon pe antebraț.

Un alt personaj istoric care a avut un tatuaj pe piele a fost împărăteasa Sissi. Acesta era numele de alint în societate, ea fiind Elisabeta de Bavaria, împărăteasa Imperiului Austro-Ungar la mijlocul secolului al XIX-lea. Femeia a fost o fire nonconformistă, care nu a respectat la virgulă eticheta curții imperiale, fapt pentru care a și fost asasinată pe stradă cu o andrea.

Trebuie precizat că împărăteasa Sissi a fost de o frumusețe și de o eleganță aparte. Puțini știu însă că pe umărul său drept avea tatuat o ancoră, un simbol care să-i amintească de iubirea ei față de mare.

Lideri puternici și tatuajele lor

Iosif Stalin a avut tatuat pe piept un craniu albastru. Liderul comunist și-a făcut acest desen pe piele în perioada tinereții când comitea tot felul de infracțiuni în Georgia, fiind închis de mai multe ori. Franklin Roosevelt, cel de-al 32-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, a avut tatuat pe piept blazonul familiei sale. Desenul arăta impresionant atât ca aspect vizual, cât și ca dimensiune.

Iosif Stalin

Winston Churchill, celebrul premier britanic din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut și el tatuat pe antebraț o ancoră. Iată cum personaje la care nu te-ai fi așteptat să apeleze vreodată la un tatuator au ales această formă de artă practicată pe propria piele.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot