Poți să iei în aeroport toate hainele pe tine și să nu mai plătești taxa de bagaj?

12.02.2018
Poți să iei în aeroport toate hainele pe tine și să nu mai plătești taxa de bagaj?

Poți să iei toate hainele pe tine pentru a nu mai plăti bani în plus? Aceasta este întrebarea celor care vor să călătorească ieftin cu avionul. Pe Internet circulă tot felul de știri cu călători care, pentru a evita să plătească în plus taxa unui bagaj, au ales să pună pe ei toate hainele din bagaj. Cât este adevăr în această poveste și cât de permisivi sunt oficialii companiilor aeriene cu aceste situații?

Ca să nu plătească taxa pentru bagaj, mulți călători aleg să-și pună pe ei mai multe articole vestimentare. Prea multe. Uneori, toate. Astfel că aceștia fac check-in-ul îmbrăcați cu multe tricouri, cămăși, geci, etc. și chiar dacă arată ca niște pinguini, se mândresc cu faptul că nu mai scot bani în plus din buzunar.

Ei bine, știrile care-i au ca personaje principale pe acești temerari, nu par să mintă. Companiile aeriene nu pot interzice nimănui felul în care să se îmbrace, indiferent că afară este vară sau iarnă, indiferent că sunt pasageri care au zeci de articole vestimentare pe ei sau pasageri care vin doar în tricou.

Ce este Karma? Ce înseamnă Karma?

Conform regulamentelor de ordine interioară, nu există în lume nici măcar o companie aeriană care să limiteze în mod explicit numărul de straturi de îmbrăcăminte pe care o persoană le poate purta în timpul zborurilor.

Există un singur amendament cu privire la îmbrăcăminte, însă companiile aeriene se referă la articole vestimentare cu tentă obscenă. Astfel, cei ce poartă așa ceva, riscă să nu fie primiți în avion. Unele companii au și o regulă cu privire la igienă, însă foarte rar este aplicată.

Atenție, mărimea contează!

Totuși, există o restricție în ceea ce privește dimensiunea. Astfel, un pasager care are pe el prea multe haine, riscă să fie dat jos din avion din cauză că este prea… „gras” doar dacă nu-și poate pune centura de siguranță. Administrația Federală a Aviației din SUA afirmă că un pasager trebuie să fie suficient de mic pentru a-și putea „retrage brațele și pentru a-și fixa centurile de siguranță” din motive de siguranță.

Așadar, ca o concluzie, orice doritor se poate prezenta la porțile de îmbarcare cu câte straturi de haine dorește.

Ce ai voie să iei în bagajul de mână?

Orice pasager are dreptul la un bagaj de mână, dar acesta trebuie să se încadreze în limitele de greutate și dimensiuni specifice fiecărei companii și a tipului de bilet. Bagajul de mână se supune controlului de securitate și „Regulilor de securitate ale U.E. pe aeroporturi”.

Dacă sărim în Pământ, în cât timp am ajunge pe partea cealaltă?

De obicei, greutatea maximă admisă este de 10 kilograme, iar ca dimensiuni 55 cm x 40 cm x 20 cm. În bagajul de mână se pot lua: bani, bijuterii, metale preţioase, laptop, telefon, obiecte electronice personale, documente importante, acte, paşapoarte sau alte documente de identitate.

Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână?

Printre obiectele interzise în avion se numără: arme de foc, muniţie şi explozibile, inclusiv arme de vânătoare sau arme destinate practicării unor sporturi, obiecte care seamănă cu arme, substanțe otrăvitoare, materiale radioactive, substanțe inflamabile, rămăşiţele pământeşti ale unui corp uman, lipici, vopsea, elemente care pot pune în pericol siguranţa, proprietatea, viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor aflate la bord, etc.

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot