Povestea animalului din România care a fost adus, în țară, la ordinul lui Ceaușescu

17.02.2023
Povestea animalului din România care a fost adus, în țară, la ordinul lui Ceaușescu

Una dintre marile pasiuni ale lui Nicolae Ceaușescu a fost vânătoarea. Liderul comunist a început să simtă gustul acesteia, în anul 1955, iar de atunci a tras cu arma în tot ceea ce prindea în cătarea puștii: porci mistreți, urși și multe alte animale. Ba mai mult, într-una dintre călătoriile sale în străinătate, Ceaușescu a fost impresionat de un animal și a ordonat să fie adus și la noi în țară pentru a putea fi vânat de el.

Trebuie precizat că această viețuitoare nu s-a aflat în mod natural pe teritoriul țării noastre și a fost adusă la ordinul direct al liderului comunist. Este vorba despre oaia sălbatică, numită și muflon. Ceaușescu auzise că acest animal este foarte apreciat pentru coarnele sale și a decis să fie aduse mai multe exemplare și să se înmulțească în mod natural și în România.

Rezervația de mufloni din Dobrogea

Autoritățile române au ascultat dorința lui Nicolae Ceaușescu și au înființat o rezervație de mufloni în Dobrogea, în anii 1980. Au fost aduse mai multe exemplare, iar cu timpul acestea s-au înmulțit și s-au obișnuit cu clima din regiune. Rezervația, care are 300 de hectare, există și în prezent și adăpostește 65 de astfel de animale.

Localizată în satul Negureni, de lângă comuna Băneasa, în apropiere de granița cu Bulgaria, rezervația a fost întreținută de salariații Ocolului Silvic Băneasa. Chiar dacă Nicolae Ceaușescu a murit, animalele tot sunt crescute pentru a fi vânate de alte persoane pasionate de acest sport.

Coarnele pitorești ale acestor animale reprezintă trofee prețioase. Sezonul de vânătoare pentru această specie este între 15 septembrie şi 15 decembrie. În această perioadă, vânarea unui muflon costă 2.000 de euro, iar cei care vor sa ia coarnele acasă trebuie sa mai plătească 3.000 de euro, au scris cei de la click.ro.

Cum arată muflonul?

Muflonul mai este denumit și oaia sălbatică europeană. Acest animal poate ajunge la o greutate de 50 de kilograme și o înălțime maximă între 60 și 80 de centimetri. Coarnele masculului cresc în formă spiralată și pot ajunge la o lungime și de 90 de centimetri. Muflonul are simțuri foarte bune și este destul de ager, reușind să facă salturi și de 3-4 metri.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost singura actriță româncă alături de care a jucat Alain Delon?
Cine a fost singura actriță româncă alături de care a jucat Alain Delon?
Alain Delon este considerat a fi unul dintre cei mai mari actori pe care i-a dat Europa. Francezul a rămas în istorie ca fiind un adevărat sex simbol al anilor ’60, ’70 și ’80. O singură... citește tot
Cât de mare este România? Pe ce loc suntem în lume? Dar în Europa?
Cât de mare este România? Pe ce loc suntem în lume? Dar în Europa?
Astăzi, România, măsoară 238.397 de kilometri pătrați și este una dintre cele mai mari țări din Europa. Totuși, dacă ne raportăm la restul statelor de pe Glob, țara noastră are o... citește tot
Ce ne așteaptă în 2025? Nostradamus şi Baba Vanga, aceeași predicție terifiantă pentru anul 2025
Ce ne așteaptă în 2025? Nostradamus şi Baba Vanga, aceeași predicție terifiantă pentru anul 2025
Când vine vorba despre prezicători, Nostradamus este considerat a fi un adevărat guru. Francezul a rămas în istorie ca fiind unul dintre cei mai misterioși astrologi de pe pământ, a șocat... citește tot