Benjamin Salomon a fost unul dintre eroii americani în cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta era de profesie dentist și a fost trimis în prima linie pe front, în Saipan, în calitate de doctor și chirurg generalist, pentru a îngriji răniții. Atunci când situația a cerut-o Salomon a devenit soldat cu acte în regulă, reușind să omoare 98 de inamici japonezi.
Benjamin Lewis Salomon a fost dentist al armatei Statelor Unite ale Americii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ulterior desemnat ca chirurg de primă linie. Când inamicii japonezii i-au încercuit spitalul, acesta a intrat în acțiune și a ucis 98 de soldați, reușind să salveze toate persoanele rănite din unitatea medicală. Din păcate, în bătălia de la Saipan a fost și el omorât. În anul 2002, Salomon a primit postum „Medalia de Onoare”. El este unul dintre cei trei ofițeri stomatologi care au primit această distincție, ceilalți fiind Alexander Gordon Lyle și Weedon Osborne.
Benjamin Salomon s-a născut într-o familie de evrei din Milwaukee, Wisconsin, la 1 septembrie 1914. A absolvit Shorewood High School și a urmat Universitatea Marquette, înainte de a se transfera la Universitatea din California de Sud, unde și-a terminat studiile universitare. Ulterior, în anul 1937, a absolvit Școala Dentară USC și a început să practice medicina dentară.
În anul 1940, a fost înrolat în Armata SUA și și-a început serviciul militar ca soldat de infanterie, expert calificat în pușcă și pistol. În 1942, a fost înștiințat că va deveni ofițer în Corpul Dental al Armatei. Abilitățile sale nu au trecut neobservate de superiorii săi, care l-au ridicat la gradul de prim-locotenent. Drept urmare, a fost trimis în Hawaii pentru a îngriji soldații americani din Infanteria 105. Aici, Salomon este din nou promovat la gradul de căpitan.
Războiul dintre SUA și Japonia devenea tot mai intens, iar Salomon s-a oferit să meargă pe frontul din Saipan. Pe data de 7 iulie 1944, conflictul a fost unul sângeros, iar Salomon a reușit să salveze toți soldații răniți, el rămânând în urmă pentru a asigura evacuarea. Când o echipă a armatei s-a întors după 3 zile, trupul bărbatului a fost găsit prăbușit peste mitralieră, alături de corpurile a 98 de soldați japonezi. Salomon avea 76 răni cu glonț și multe cu baioneta, dintre care până la 24 s-ar putea să fi fost primite în timp ce era încă în viață.
În anul 2002, președintele George W. Bush i-a acordat post-mortem lui Benjamin Salomon „Medalia de Onoare”. Această distincție este expusă la Universitatea din California de Sud.
Foto: greelane.com și warhistoryonline.com