Praf de copt. Ce este praful de copt?

06.07.2022
Praf de copt. Ce este praful de copt?

Este posibil să fi observat că toate prăjiturile au un ingredient comun, și anume praf de copt. Acesta este un agent chimic de creștere care ajută prăjiturile și torturile să crească în volum în timpul gătitului. Ele devin pufoase și ușoare.

Fie că este vorba de brioșe, tort de ciocolată sau banalele gogoși, fiecare rețetă enumeră praful de copt în ingrediente și este incredibil de important pentru a obține cea mai bună coacere finală.

Care este diferența dintre praf de copt și bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu reacționează la aciditate, pentru a crea dioxid de carbon, ceea ce face ca amestecul de prăjituri, fursecuri sau biscuiți să se extindă și să crească, scrie Good to Know. Praful de copt, pe de altă parte, este un agent de fermentare alcătuit din bicarbonat de sodiu, cremă de tartar și o substanță de umplutură, care se prezintă cel mai adesea sub formă de făină de porumb. Are un gust mai neutru decât bicarbonatul de sodiu, dar folosirea unei cantități prea mari poate provoca adevărate dezastre în materie de coacere.

Prea mult praf de copt poate strica o prăjitură. Nu numai că folosirea unei cantități prea mari ar putea strica gustul prăjiturii, dar va face ca prăjitura să crească în volum prea repede. Blatul va scădea apoi în timpul răcirii.

Videoclipul de mai jos arată diferența pe care o poate face doar o jumătate de linguriță în plus.

De asemenea, utilizarea unei cantități prea mari de bicarbonat de sodiu va strica, de asemenea, prăjiturile și torturile și este posibil să îți lase un gust neplăcut în gură.

Deoarece praful de copt conține ingrediente active, acesta nu durează la nesfârșit și, prin urmare, poate expira. Dacă o folosești atunci când a expirat, nu este periculoasă, dar probabil că nu va produce rezultatele pe care le-ai dorit. Reacționează la căldură și umiditate, așa că este important să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat și să încerci să o folosești în termenul de expirare indicat.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În anul 2021, Turcia a început lucrările la un canal navigabil paralel cu strâmtoarea Bosfor. Canalul va avea o lungime de 45 de km și va transforma o parte din Istanbul într-o insulă. Ideea... citește tot
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot