Este posibil să fi observat că toate prăjiturile au un ingredient comun, și anume praf de copt. Acesta este un agent chimic de creștere care ajută prăjiturile și torturile să crească în volum în timpul gătitului. Ele devin pufoase și ușoare.
Fie că este vorba de brioșe, tort de ciocolată sau banalele gogoși, fiecare rețetă enumeră praful de copt în ingrediente și este incredibil de important pentru a obține cea mai bună coacere finală.
Bicarbonatul de sodiu reacționează la aciditate, pentru a crea dioxid de carbon, ceea ce face ca amestecul de prăjituri, fursecuri sau biscuiți să se extindă și să crească, scrie Good to Know. Praful de copt, pe de altă parte, este un agent de fermentare alcătuit din bicarbonat de sodiu, cremă de tartar și o substanță de umplutură, care se prezintă cel mai adesea sub formă de făină de porumb. Are un gust mai neutru decât bicarbonatul de sodiu, dar folosirea unei cantități prea mari poate provoca adevărate dezastre în materie de coacere.
Prea mult praf de copt poate strica o prăjitură. Nu numai că folosirea unei cantități prea mari ar putea strica gustul prăjiturii, dar va face ca prăjitura să crească în volum prea repede. Blatul va scădea apoi în timpul răcirii.
Videoclipul de mai jos arată diferența pe care o poate face doar o jumătate de linguriță în plus.
De asemenea, utilizarea unei cantități prea mari de bicarbonat de sodiu va strica, de asemenea, prăjiturile și torturile și este posibil să îți lase un gust neplăcut în gură.
Deoarece praful de copt conține ingrediente active, acesta nu durează la nesfârșit și, prin urmare, poate expira. Dacă o folosești atunci când a expirat, nu este periculoasă, dar probabil că nu va produce rezultatele pe care le-ai dorit. Reacționează la căldură și umiditate, așa că este important să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat și să încerci să o folosești în termenul de expirare indicat.
Foto: Depositphotos.com