Spaghete carbonara. Spaghetele sunt unele dintre cele mai populare mâncăruri la nivel mondial, iar cele carbonara sunt de-a dreptul delicioase. Ușor de preparat și foarte ușor de consumat. La fel de interesantă este denumirea acestui fel de mâncare.
În mod normal, denumirea italiană este „spaghetti alla carbonara”. Spaghete carbonara sau spaghetti alla carbonara sunt același lucru și mâncarea este un deliciu.
Mod de preparare: Se pune la călit usturoiul în două linguri de ulei de măsline, apoi se adaugă costița până se rumenește. În altă oală se pun spaghetele la fiert. Se bate smântana cu cele două ouă și se adaugă parmezanul ras până când se obține un sos cremos. Acest sos se adaugă peste costiță și se amestecă cu piper și sare după gust. La final, după ce spaghetele au fost fiert, se amestecă cu sosul și pastele carbonara sunt gata de servit. De preferat, cu vin alb.
Se pare că rețeta spaghetelor carbonara a fost moștenită de la carbonari, muncitorii care făceau cărbuni de lemn în pădurile din Apenini. Din ingrediente simple, aceștia puteau să-și pregătească la locul de muncă (adică în pădurea de unde era extras cărbunele) o mâncare sățioasă și care să le dea acestora caloriile necesare. Totodată, primele spaghete au fost preparate pe cărbuni, de unde ar veni și denumirea mâncării.
Foto: pexels.com