De ce nu credea Stephen Hawking în Dumnezeu?

14.03.2018
De ce nu credea Stephen Hawking în Dumnezeu?

Fizicianul Stephen Hawking a murit pe 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani. Omul de știință a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai existenței lui Dumnezeu. De ce nu credea fizicianul în Divinitate?

De-a lungul vieții, Stephen Hawking a afirmat în repetate rânduri că este ateu și își motiva decizia spunând că ştiinţa oferă „o explicaţie mult mai convingătoare” pentru originea Universului.

„Înainte de a înţelege ştiinţa era normal să crezi că Dumnezeu a creat Universul, dar acum ştiinţa oferă o explicaţie mult mai convingătoare”, spunea Hawking, în urmă cu câțiva ani.

Cine a fost acarul Păun, omul găsit țap ispășitor?

Acesta adăuga: „Ce am vrut să spun prin expresia ‘Să cunoaştem mintea lui Dumnezeu’ este că am şti tot ce ar şti Dumnezeu, dacă ar exista unul, dar nu există. Eu sunt ateu”.

În 2007, fizicianul cu un IQ de 160 vorbea despre legătura sa cu Divinitatea: „Cred că universul este guvernat de legile ştiinţei. Poate că legile au fost făcute de Dumnezeu, dar Dumnezeu nu intervine pentru a încălca aceste legi”.

Despre Stephen Hawking

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.

Boala a evoluat și Stephen Hawking a fost timp de peste 50 de ani imobilizat într-un scaun cu rotile şi comunica doar prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.

În anul 1974, la vârsta de 32 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri membri ai prestigiosului for de ştiinţă britanic Royal Society. Acesta a fost şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot