Tabla înmulțirii. Cum arată tabla înmulțirii?

23.11.2020
Tabla înmulțirii. Cum arată tabla înmulțirii?

Tabla înmulțirii. Matematica este considerată un limbaj universal. Pe Pământ sunt multe nații de oameni și foarte multe limbi. Un vorbitor de limbă engleză nu va înțelege ce va spune unul de limba japoneză. În schimb, există o limbă universal acceptată, care poate fi vorbită peste tot în lume: matematica. Indiferent de origini, fie că venim din Occident, din Statele Unite sau, poate, din Orient, întotdeauna 2 + 2 = 4 sau Π = 3,14.

Tabla înmulțirii

Foarte multă lume consideră că, în școală, dacă nu îți place matematica nu ar trebui să fii forțat să o înveți. Această concepție este una total greșită, fiindcă fără această disciplină nu poți face nimic în viață. Una dintre cele mai comune operații matematice este înmulțirea.

Ce este înmulțirea?

Înmulțirea este o operație matematică ce poate fi definită ca o adunare succesivă. De exemplu: 3×5=3+3+3+3+3=15. Înmulțirea poate fi reprezentată cu ajutorul mai multor semne grafice astfel:

Tabla înmulțirii

 

Cât de folositoare este tabla înmulțirii?

Matematica se învață din primul an de școală. Totul este adaptat pentru mintea copiilor și la început lucrurile sunt simple. Ulterior, odată cu înaintarea în vârstă apar și problemele mai complicate. Matematica ajută la dezvoltarea logicii și creativității unui copil. Indiferent de cât de mult va aprofunda această disciplină, la bază elevul va avea adunarea, scăderea și tabla înmulțirii și împărțirii.

Indiferent de cât de complicate sunt problemele de matematică, ele ne vor fi folositoare tot timpul. Operațiuni precum adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea fac parte din viața noastră de zi cu zi. Potrivit specialiștilor, cu cât un copil învață mai repede matematică, cu atât mintea lui se va dezvolta mai ușor. Așadar, orice activitate a vieții noastre este strâns leagată de matematică.

La ce ajută matematica?

Lumea din ziua de astăzi nu ar mai fi la fel fără matematică. Aceasta este una dintre științele care a adus la dezvoltarea umanității, pe toate planurile. Fără matematică, nu am putea să ne organizăm viața cotidiană sau să ne rezolvăm problemele de zi cu zi și așa mai departe.

De exemplu, atunci când faci cumpărături ai nevoie de matematică pentru a calcula suma de bani pe care trebuie să o plătești pe produsele achiziționate. În sănătate, nimic nu ar putea fi dezvoltat fără această disciplină, fiindcă pentru a crea un tratament este nevoie să se folosească dozajele perfecte, gramaje, cantități etc. Inclusiv atunci când gătești sau faci o prăjitură trebuie să cunoști matematică, deoarece trebuie să adaugi o anumită cantitate din ingrediente.

Timpul și gestionarea lui are legătură cu matematica. Desenul, sportul construirea de locuințe și multe altele, toate au legătură cu această disciplină universală. Matematica este liantul între civilizaţii, culturi, epoci și chiar, de ce nu, între diferite specii din Univers.

Tabla Inmultirii

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot