Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

29.04.2022
Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

Realitatea virtuală (VR) este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea un mediu simulat. Componenta recunoscută a realității virtuale este afișajul montat pe cap (HMD). Ființele umane sunt creaturi vizuale, iar tehnologia de afișare este adesea cea mai mare diferență între sistemele de realitate virtuală captivante și interfețele tradiționale cu utilizatorul.

Ce este realitatea virtuală?

Realitatea virtuală este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea medii simulate. Realitatea virtuală plasează utilizatorul într-o experiență tridimensională. În loc să vadă un ecran în fața lor, utilizatorii sunt cufundați în lumi 3D și interacționează cu acestea.

Simularea simțurilor umane, toate cele cinci, transformă un computer într-un vehicul în lumi noi. Singura limitare a unei experiențe VR superbe este puterea de calcul și disponibilitatea conținutului.

Există trei tipuri de VR, de la non-imersiv, semi-imersiv, complet imersiv. De asemenea, există și un amestec al acestora, denumit și realitate extinsă (XR). Trei tipuri de experiențe de realitate virtuală oferă niveluri diferite de simulare generată de computer.

Potrivit 3D Cloud Marxent, cele trei categorii principale VR sunt următoarele:

Tehnologia VR constă în mod obișnuit din căști și accesorii, cum ar fi controlere și dispozitive de urmărire a mișcării. Condusă de aplicații proprietare descărcabile sau VR bazate pe web, tehnologia este accesibilă printr-un browser web.

Tehnologia computerizată: diferența dintre realitatea virtuală și realitatea augmentată

Realitatea virtuală (VR) este o experiență artificială și complet captivantă care ascunde lumea naturală. Realitatea augmentată (AR) îmbunătățește vizualizările utilizatorilor din lumea reală cu suprapuneri digitale care încorporează obiecte artificiale.

VR creează medii sintetice prin stimuli senzoriali. Acțiunile utilizatorilor influențează, cel puțin parțial, ceea ce se întâmplă în mediul generat de computer. Mediile digitale reflectă locuri reale și există în afară de realitatea fizică actuală.

În AR, lumea reală este vizualizată direct sau printr-un dispozitiv, cum ar fi o cameră. Aceasta creează o imagine vizuală și se adaugă la acea viziune cu intrări generate de computer, cum ar fi imagini statice, audio sau video. AR este diferită de VR, deoarece se adaugă la experiența din lumea reală, mai degrabă decât să creeze o nouă experiență de la zero.

Foto: depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot