Vampirii sunt ființe mitologice malefice care cutreieră lumea noaptea căutând oameni cu al căror sânge se hrănesc. Ei pot fi cei mai cunoscuți monștri clasici dintre toți.
Există aproape la fel de multe caracteristici diferite ale vampirilor cât există legende despre vampiri. Dar principala caracteristică a vampirilor este că beau sânge uman. De obicei, extrag sângele victimei folosind colții lor ascuțiți. Apoi, victimele sunt ucise și transformate la rândul lor în vampiri.
În general, vampirii vânează noaptea, deoarece lumina soarelui le slăbește puterile. Unii pot avea capacitatea de a se transforma într-un liliac sau un lup. Vampirii au super putere și au adesea un efect hipnotic, senzual asupra victimelor lor. Ei nu își pot vedea imaginea într-o oglindă.
Majoritatea oamenilor asociază vampirii cu Contele Dracula, cunoscut și sub numele de Vlad Țepeș din Transilvania. Turiștii care ne vizitează țara cunosc povestea contelui din romanul epic al lui Bram Stoker, Dracula, care a fost publicat în 1897, potrivit Historia.
Potrivit legendei, lui Vlad Dracul îi plăcea să ia masa în mijlocul victimelor sale pe moarte și să-și scufunde pâinea în sângele lor. Nu se știe dacă acele povești sângeroase sunt adevărate. Potrivit expertului Dracula Elizabeth Miller, Stoker nu a bazat viața Contelui Dracula pe Vlad Dracul. Cu toate acestea, asemănările dintre cele două personaje sunt interesante.
De-a lungul timpului, oamenii au crezut în existența vampirilor din cauza unor evenimente tragice. Unul dintre acestea a fost încă din Evul Mediu când ciuma a decimat orașe întregi. Boala a lăsat adesea în urmă leziuni bucale sângerânde asupra victimelor sale, ceea ce pentru unii era un semn sigur de vampirism.
De aici au apărut și numeroase soluții și teorii care ar putea să ne ferească de vampiri. Omul este însuși o creatură plină de resurse, astfel a creat un adevărat arsenal de apărare pentru a ține la distanță aceste ființe malefice, cum ar fi: un țăruș de lemn, patru galoane de apă sfințită, două cruci standard (argintiu dacă este posibil), 18 căței de usturoi, curățați de coajă.
Este clar de ce instrumentele religioase ar putea să țină departe vampirii, însă care este problema lor cu usturoiul?
Cea mai simplă explicație pentru care vampirii ar urî usturoiul este că această legumă emană un miros puternic. Se presupune că vampirii au simțuri intensificate din cauza stării lor, așa că lucrurile cu mirosuri puternice i-ar respinge în mod natural.
O altă explicație este că usturoiul are proprietatea de a respinge insectele care sug sânge (țânțari, căpușe etc.) deoarece acționează ca o formă de deodorant. Astfel de insecte își urmăresc prada după miros, iar usturoiul acoperă mirosul de sânge pe care îl doresc atât de mult.
În toată tradiția vampirilor (cu excepția tradiției rusești), vampirii sunt creați de o infecție a sângelui care necesită ca victima să se hrănească cu sângele altora – unul dintre efectele secundare se întâmplă să fie nemurirea, scrie vocal.media.
Usturoiul este un antibiotic natural super-puternic și, dacă este utilizat corespunzător, poate ucide majoritatea infecțiilor. Înainte de inventarea antibioticelor moderne, usturoiul domnea suprem ca modalitate de a vindeca infecțiile. Prin urmare, dacă îți dorești nemurirea, clar nu vrei să fii vindecat.
Usturoiul este cunoscut în întreaga lume ca un farmec puternic împotriva tuturor tipurilor de spirite rele. În China și Malaezia, copiii au fruntea unsă cu usturoi pentru protecție împotriva răului. În India de Vest, usturoiul funcționează ca protecție împotriva activităților vrăjitoarelor și vrăjitorilor. Usturoiul a fost folosit chiar și în biserica creștină în ceremonii pentru a alunga răul.
O altă teorie care circulă încă din cele mai vechi timpuri este că fiecare om are un al treilea ochi. Acesta este calea spre lumea spirituală. Unele religii orientale și pământești cred că usturoiul poate detoxifia organismul și poate decalcifica glanda pineală din creier, care este în general acceptată ca sursa „al treilea ochi”.
Foto: Pexels.com