Testamentul lui Da Vinci: a vrut ca 60 de cerșetori să-i urmeze sicriul. Pe banii cui a trăit în ultimii ani?

09.10.2024
Testamentul lui Da Vinci: a vrut ca 60 de cerșetori să-i urmeze sicriul. Pe banii cui a trăit în ultimii ani?

Leonardo Da Vinci a fost, probabil, una dintre cele mai importante personalități ale umanității. Operele sale îi arată genialitatea, care nu a putut fi descifrată de nimeni în totalitate, mereu existând un câte mister nedeslușit. În mod ciudat, până în ultimele zile, Da Vinci a dorit să păstreze un mister asupra sa. Astfel, și-a dorit ca 60 de cerșetori să-i urmeze sicriul.

Cine a fost Leonardo Da Vinci?

Leonardo di ser Piero Da Vinci (15 aprilie 1452, Vinci – 02 mai 1519, Amboise), a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Acesta și-a pus amprenta pe epoca sa, fiind considerat cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene.

Leonardo Da Vinci a fost un inventator desăvârșit, operele sale în pictură sunt inegalabile, iar geniul universal a ieșit la suprafață mereu, concepand mașini de zburat, un tanc, o mașină de socotit și multe altele.

Multe dintre invențiile sale nu au putut fi aplicate la vremea respectivă, însă s-a dovedit, ulterior că Leonardo era cu mult înaintea vremurilor în care trăia. Acesta a făcut mari descoperiri în domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii și hidrodinamicii, pe care, deși nu le-a publicat, au fost aplicate ulterior, influențând în mod hotărâtor progresul științific.

Numit de Regele Franței „Prim Pictor, Inginer şi Arhitect al Regelui”

În ultimii ani de viață, regele Franței și-a dorit să și-l apropie. Francisc I i-a oferit în anul 1515 titlul de „Prim Pictor, Inginer şi Arhitect al Regelui”. Astfel, Leonardo a părăsit Italia pentru totdeauna. Până la finalul vieții, Leonardo Da Vinci a stat pe cheltuiala lui Francis I.

Care a fost ultima dorință a lui Leonardo Da Vinci?

În ultimii trei ani din viață, marele pictor și-a petrecut timpul desenând și predând tainele picturii. Pe lângă asta, Da Vinci lucra și la proiecte de urbanism, arhitectură și proiectarea canalelor, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Chateau d’Amboise.

Cu puțin timp înainte de a muri, Leonardo da Vinci și-a scris testamentul. Ultima sa dorință a fost să fie înmormântat în biserica Sfântul Florentin. La 2 mai 1519, da Vinci s-a stins din viață în camera sa de la Chateau du Clos Luce.

După cum și-a dorit, da Vinci a fost înmormântat la biserica Sfântul Florentin pe vastul domeniu al castelului Amboise. La funeralii au participat și 60 de cerșetori, așa cum și-a dorit maestrul. Nimeni nu a înțeles această dorință stranie a lui Leonardo Da Vinci, dar toată lumea a respectat-o.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Curiozități despre Germania. Litera pe care o au doar „nemții”
Curiozități despre Germania. Litera pe care o au doar „nemții”
Curiozități despre Germania. Germania este una dintre cele mai importante țări din lume. De-a lungul istoriei, situat în Europa Centrală este astăzi unul dintre motoarele economice ale... citește tot
Cum să faci față zborurilor lungi și oboselii în timpul călătoriei?
Cum să faci față zborurilor lungi și oboselii în timpul călătoriei?
Călătoriile sunt experiențe frumoase, îți deschid noi orizonturi și îți oferă ocazia de a cunoaște culturi diferite, mai mult sunt surse de a crea amintiri de neuitat. Totuși, zborurile... citește tot
Câți oameni au murit de la începutul războiului din Ucraina? Numărul de victime este comparabil cu pierderile României în al Doilea Război Mondial
Câți oameni au murit de la începutul războiului din Ucraina? Numărul de victime este comparabil cu pierderile României în al Doilea Război ...
Pe data de 24.02.2022, Rusia invada Ucraina într-un atac ce avea să lase lumea înmărmurită. Mulți au spus că acesta ar putea fi începutul celui De-al III-lea Război Mondial. După aproape... citește tot