Testul simplu prin care afli dacă te hidratezi suficient

de: Claudiu Petrișor
17 01. 2023
pexels-markus-spiske-127726

Medicii și specialiștii în nutriție recomandă ca fiecare persoană să consume minimum doi litri de apă pe zi. Există voci avizate care afirmă că în ceea ce privește cantitatea de apă consumată aceasta poate să difere în funcție de greutatea persoanei în cauză. Astfel, cei care au o masă corporală mai mare ar trebui să consume mai multă apă. Totuși, cum poți să afli foarte simplu dacă te hidratezi sau nu corespunzător?

Cum poți afla dacă te hidratezi?

Un grup de cercetători a descoperit recent că oamenii au nevoie de cantități diferite de apă, pentru o viață sănătoasă, în funcție de vârstă, metabolism, ocupație și alte caracteristici. Datele strânse au arătat că o persoană are nevoie de între 1,5 – 1,8 litri de apă pe zi, mai puțin decât cei 2 litri de apă recomandați până acum. Cercetătorii care au efectuat studiile susțin că recomandările din trecut cu privire la cei 2 litri de apă pe zi nu au ținut cont de faptul că și alimentele conțin o cantitate mică de apă. Fructele și legumele aduc și ele un aport de apă în organism, potrivit oamenilor de știință. La studiu au participat  5604 persoane din 23 de țări.

Putem afla în câteva secunde dacă avem sau nu un organism hidratat corespunzător. „Când vorbim de hidratare, trebuie să vorbim despre cât de des mergi la baie. Cea mai bună modalitate de a ști dacă te hidratezi corespunzător este să urmărești culoarea urinei. Dacă e aproape incoloră, felicitări: ești hidratat”, a explicat Jen Bruning, purtător de cuvânt al Academy of Nutrition and Dietetics conform thehealthy.com

Ce beneficii are apa pentru organism?

Consumul de apă are o mulțime de beneficii pentru organism, astfel:

  • apa previne îmbătrânirea prematură;
  • apa ajută rinichii să își realizeze funcțiile cu ușurință;
  • aportul de apă are un efect energizant;
  • apa îmbunătățește considerabil randamentul fizic;
  • apa menține sănătatea tractului digestiv;
  • apa menține sănătatea articulațiilor.

Foto: Pexels.com