București este capitala României și cel mai vizitat oraș al țării. Anual, peste 9 milioane de turiști aleg „Micul Paris” ca destinație de City-Break și nu este de mirare de ce. În ultimii ani, aspectul orașului s-a modificat simțitor, devenind un loc în care turismul a devenit extrem de important. Care sunt cele 10 obiective pe care niciun turist veritabil nu ar trebui să le rateze în București?
Top 10 obiective turistice în București
Istoria Bucureștiului este lungă și complicată. Fondat oficial în anul 1459, evoluția orașului de la târg la capitală nu a fost fără incidente. Astfel, Google ne poate îndruma ușor către cele mai importante obiective turistice din oraș:
Palatul Parlamentului. A doua cea mai mare clădire administrativă. Totodată, cea mai grea din lume este cel mai vizitat loc din București. Impunătoarea construcție poate fi observată din aproape orice colț al orașului. Se poate vizita atât la exterior, cât și la interior cu ajutorul unui ghid special.
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Muzeu etnografic care prezintă viața tradițională a satului românesc. Este întins pe o suprafață de 100.000 metri pătrați și găzduiește peste 270 de case autentice. Prețul unui bilet începe de la 8 lei.
Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa”. Conține peste 2 milioane de specimene și prezintă evoluția oamenilor din preistoric până în prezent. Prețul unui bilet începe de la 5 lei.
Arcul de Triumf. Asemeni celui din Paris, Arcul de Triumf a fost construit pentru a celebra victoriile și pierderea ostașilor. Se poate vizita la fiecare sfârșit de săptămână.
Centrul Istoric. În cadrul micilor străduțe pot fi vizitate și admirate Muzeul de Istorie al României, Mănăstirea Stavropoleos sau Pasajul Macca-Villacrosse.
Ateneul Român. Una dintre cele mai frumoase și vizitate clădiri ale orașului. Prețul unui bilet este de doar 10 lei.
Palatul Regal. Actualmente Palatul găzduiește Muzeul Național de Arte al României. Interiorul său ascunde cele mai importante lucrări ale artiștilor români și nu numai. Aici se află și sala tronului regal român.
Catedrala Patriarhală. Localizată în centrul orașului pe Dealul Mitropoliei, este casa Bisericii Ortodoxe Române.
Cărturești Carusel. Considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, aceasta poate fi vizitată zilnic. În interiorul său există un spațiu de relaxare și chiar o cafenea.
Parcul Herăstrău. Cel mai mare parc din București. Ideal pentru relaxare. În interiorul său se regăsește un lac, unde turiștii pot opta pentru diferite plimbări cu barca.
Care sunt cele mai ieftine țări de vizitat din Europa?
Europa este un continent al contrastelor. Adesea, călătorii full-time evită bătrânul continent pentru o perioadă mai îndelungată din cauza prețurilor.
Site-ul de specialitate Planetware.com a realizat recent un clasament al celor mai accesibile țări europene pentru călătorit. Au fost analizate nivelul de trai, accesul și prețurile cazărilor sau a mâncării.
Bulgaria. Vecinii noștri se regăsesc adesea în clasamentele țărilor ieftine de vizitat. Accesul rapid la Marea Neagră, diversitatea culturală, istorică și gastronomică atrage turiștii curioși. Aici poate fi descoperit cel mai vechi oraș din Europa, Plovdiv;
Romania. Castele, zâne, vampiri, mare, munte și multe altele. Practic, țara noastră are tot ceea ce își dorește un turist. Prețurile accesibile al cazărilor ridică mult gradul de turism din România. În ultimii ani, orașe precum Oradea, Cluj sau Timișoara au fost asaltate de un număr ridicat de vizitatori;
Muntenegru. De când și-a stabilit independența în 2006, Muntenegru reprezintă o oază de liniște pentru turiști. Veniți din toate colțurile lumii, oamenii descoperă mâncarea ieftină, cazări extraordinare dar și numeroase situri UNESCO.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot