Top mâncăruri 100% românești cu care ne putem lăuda peste hotare. Ce spun site-urile de specialitate străine?
România este o țară bogată din punct de vedere al gastronomiei. Poziția geografică reprezintă din acest punct de vedere un avantaj, mai multe culturi spunându-și cuvântul. Fie că vorbim de sarmale, mămăligă sau mititei, avem cu ce să ne lăudăm la străini. Care sunt cele mai cunoscute și bune mâncăruri din România?
Top mâncăruri din România cu care ne putem lăuda
România, o țară din extrema Europei de Est, cu un trecut lung, complicat și adesea trist, dar și cu un viitor care poate să fie strălucit. Dacă de-a lungul timpului aici au existat numeroase probleme și oameni care au complicat statutul politic și economic, noi românii am stat mereu undeva foarte bine.
Aici ne putem referi la mâncare. Ne putem compara cu marile țări precum Italia, Spania și Grecia. Suntem peste Marea Britanie și adesea peste Franța în ceea ce privește sectorul culinar. Turiștii care ajung în România întâlnesc localnici prietenoși care știu să îi trateze și care le oferă mâncare delicioasă.
Tastleatlas este unul dintre cele mai populare și de încredere surse când vine vorba despre gastronomie. Aici, turiștii și diverși critici și-au spus cuvântul, fiind stabilite clasamente în mâncare din perspectiva mai multor ochi.
În acest articol vom prezenta Top 5 feluri de mâncare populare, dar și un Top 5 diferit declarate cele mai bune mâncăruri din țara noastră.
Top 5 „Most popular”:
- Mititei. De departe semnătura unui român este reprezentată de mici. „Cu muștar sau fără, micii același gust are.”. Cel mai iconic loc în care se pot mânca micii în România se regăsește în București, la celebra Terasă Obor, unde în weekend cozile se pot întinde pe zeci de metri;
- Cozonac. Un produs dulce, pregătit de sărbători de toate gospodinele din România. Aromat cu rahat turcesc, nucă sau ciocolată;
- Borș / Ciorbă. Ciorba este un aliment mâncat de toți românii. După atâta carne mâncată, trebuie să intre și puțină ciorbă, pentru a spăla mațele, ar zice cei mai mulți dintre conaționali;
- Mămăligă. Mălaiul este de bază în România, iar satele din țară noastră încălzesc aproape zilnic ceaunele pentru a face mămăligă;
- Pască. Prăjitură cu iz de sărbătoare, care se gătește în fiecare casă din România de Paști.
Top 5 „Cele mai bune”
Mai sus am prezentat cele mai populare feluri de mâncare. Pe acestea le văd și gustă turistul când ajunge în România. Pe lângă acestea, există alte preparate care sunt declarate nu neapărat populare, dar delicioase.
- Mujdei. Pare ciudat sau nu, dar mujdeiul este declarat și votat cel mai bun fel de mâncare din România;
- Rață pe varză. E clar, românilor le place carnea, iar acest lucru e de înțeles, având foarte multe combinații de gusturi;
- Bulz. Mămăliga intră și în acest top. Diferența între mămăliga normală și bulzul, este că bulzul este o mămăligă combinată cu brânză de burduf;
- Ciorbă rădăuțeană. Ciorba rădăuțeană este atipică. Rețeta originară nu este atât de antică, dar gustul este total superior altor preparate. În Restaurantul Național din Rădăuți se poate mânca ciorba originară, dar poți și să întâlnești persoana care a inventat preparatul;
- Sângerete. Este un tip de cârnat cu sânge, care de obicei este fiert. Constă într-un amestec de sânge de porc combinat cu carne de porc măcinată, grăsime și diverse condimente.
Foto: Depositphotos.com