Într-o lume în care informația circulă „la liber” și cu o rapiditate ieșită din comun, există oameni care nu cunosc lucrurile esențiale. De exemplu, unul dintre cele mai căutate răspunsuri pe Google, motorul de căutare care pare să le știe pe toate, este „Unde se duce soarele noaptea?” sau „Ce se întamplă cu soarele noaptea?”.
Pământul, planeta pe care trăim, se rotește în jurul propriei sale axe spre est, rotație ce poartă denumirea de „Mișcare de rotație”, Conform astronomilor și legilor Universului, Pământul se rotește o dată la aproximativ 24 de ore în raport cu soarele și o dată la fiecare 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde în raport cu stelele.
Dacă sărim în Pământ, în cât timp am ajunge pe partea cealaltă?
Astfel, alternanța zi-noapte apare datorită rotației Terrei în jurul axei proprii, astfel încât planeta noastră expune la Soare numai jumătate din suprafața ei. În partea opusă Soarelui este întotdeauna noapte. Iată de ce, pe timpul nopții, Soarele dispare și reapare pe durata zilei. Odată cu Soarele se modifică și cantitatea de căldură și de lumină pe care Pământul o primește de la cea mai mare stea.
În Finlanda, există o perioadă denumită „Midnight Sun”, atunci când Soarele nu apune timp de 24 de ore. În funcție de locul în care te afli, ziua poate dura de la 24 de ore (la Rovaniemi, Kittila) până la două luni (Utsjoki).
Notă Redactorii site-ului Shtiu.ro nu încearcă să insulte în niciun fel inteligenția cititorilor săi, ci să răspundă la anumite întrebări, unele mai grele, altele sau mai ușoare.
Foto: Pexels.com