Unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume? Speranța de viață este de 120 de ani și n-au avut NICIODATĂ CANCER

18.08.2020
Unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume? Speranța de viață este de 120 de ani și n-au avut NICIODATĂ CANCER

Oameni care trăiesc 120 de ani. Viața omului este scurtă. Mulți dintre semenii noștri pleacă de pe această lume cu regrete și dorința de a mai trăi. Finalul este, de obicei, o agonie totală, iar trecerea în neființă vine, în anumite cazuri, ca o eliberare. Cu toate acestea, organismul uman trage de fiecare răsuflare, doar să mai reziste un pic pe aceste meleaguri.

Din păcate, pentru majoritatea oamenilor fericirea este precum nirvana. Chiar și așa, există pe această planetă o populație care depășește toate așteptările. În munții Himalaya, la 2.438 metri altitudine, în nordul Pakistanului, trăiește tribul Hunza. Acești oameni trăiesc în case sărăcăcioase, dar frumos colorate.

Cei mai fericiți oameni din lume

Oamenii care formează tribul Hamza sunt cei mai longevivi, cei mai sănătoși și, probabil, cei mai fericiți din lume. Comunitatea este formată din aproximativ 80.000 de suflete și, potrivit specialiștilor, mulți dintre ei trăiesc peste 100 de ani. Deși pare greu de crezut, speranța de viață în această regiune este de 120 de ani. Viața acestor persoane este una simplă, departe de civilizație și de tumultul orașelor. Tribul Hunza are propria limbă, Burushaskicare.

Nu există date oficiale, însă potrivit oamenilor de acolo, au fost persoane care au trăit chiar și 150 de ani, fără vizite la spitale, medicamente sau vitamine sintetice. Secretul, se spune că, ar fi faptul că aceștia străbat distanțe mari pentru a cultiva pământul. Zona este una stâncoasă, iar agricultura merge numai în anumite locații. Despre oamenii din tribul Hunza se spune că sunt chiar mai puternici decât faimoșii Sherpa, ghizii nepalezi care conduc turiştii pe vârful Everest.

Medicului irlandez Sir Robert McCarrison a studiat populația Hunza și este de părere că longevitatea acestora este dată în primul rând de hrană. Potrivit doctorului, oamenii de aici mănâncă două mese pe zi, prima în jurul prânzului. Alimentația lor se rezumă la fructe și legume, crescute organic, lactate foarte puțin exceptând brânza de oaie sau de capră, în timp ce carnea este mâncată doar la ocazii speciale.

Oamenii din tribul Hunza nu au avut niciodată cancer

Populația de aici este una izolată, fiind situată la granița dintre Pakistan și India. Viața lor este una simplă, iar bărbații și femeile sunt foarte bine antrenați fizic. Potrivit localnicilor, oamenii nu prea știu ce sunt bolile cardiovasculare şi niciun membru al comunităţii nu a suferit vreodată de cancer.

Așa arată platoul Duikar de pe Valea Hunzei

 

Curiozități despre cultura Hunza:

Foto: billjones.travel

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Războiul din Ucraina generează frică, îngrijorare și durere pe „Bătrânul Continent”. De 1.000 de zile, de la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, Vladimir Putin a încercat să-și... citește tot