E nebunie cu „Wordle”, un joc de cuvinte care a adunat în timp record milioane de utilizatori la nivel mondial. „Wordle” a fost creat de un inginer de software din New York care a realizat un prototip în urmă cu câțiva ani și în timpul pandemiei a devenit viral. Publicația The New York Times a declarat pe 31 ianuarie că este noul proprietar al jocului și l-a cumpărat la un preț care are cel puțin șapte cifre.
„Wordle” este un joc de cuvinte în care jucătorii au doar șase încercări pentru a deduce cuvântul zilei. Toată lumea primește același cuvânt în fiecare zi, iar jocul poate fi jucat doar o dată pe zi. După fiecare sesiune, jucătorii pot distribui rezultatele pe rețelele sociale folosind emoji care corespund tablei de joc.
Jocul, care a început ca un proiect mic destinat prietenilor și familiei dezvoltatorului Josh Wardle, are acum aproximativ 2 milioane de jucători.
„
Wordle
” devine viral și sincer, nu mă simt confortabil cu asta. Am un sentiment de responsabilitate pentru jucători. Simt că le datorez cu adevărat să funcționeze lucrurile și să mă asigur că totul funcționează corect”, a declarat Josh Wardle pentru The Guardian, citat de Washington Post.
Primul pas este introducerea unui cuvânt de cinci litere. Dacă vreuna dintre literele din cuvântul introdus este verde, înseamnă că se află în cuvântul zilei și în aceeași poziție exactă. De exemplu, dacă este scris „Walks” și cuvântul zilei este „Sable”, litera A s-ar aprinde verde.
Dacă vreuna dintre literele din cuvântul tastat apare cu galben, înseamnă că se află în cuvântul zilei, dar plasarea lor nu corespunde cu poziția literei în cuvântul final. Folosind exemplul de mai sus, literele S și L ar apărea ca galben, deoarece sunt în „Sable”, dar nu în locul potrivit în cuvânt.
Celelalte două litere, „W” și „K” ar fi gri, ceea ce înseamnă că nu se află în cuvântul zilei. Prin urmare, următoarele încercări ar trebui să păstreze A în același loc, să se schimbe în jurul literelor S și L și să nu folosească literele W sau K. O altă regulă de reținut: aceleași litere pot fi folosite de mai multe ori într-un cuvânt.
În limba română, există o variantă a jocului adaptată de Shtiu.ro pe site-ul shtiu.ro/wordle. Succes!
Foto: Depositphotos.com